Saját bloglista

2012. április 25., szerda

Erőszakmentes Kommunikáció Klub


Januártól, minden hónapban 2 órát EMK-zunk a klubban, egészen júniusig. Aztán majd remélhetőleg ősztől folytatni fogjuk. Érdemes csatlakozni, nagyon sok hasznos dolgot lehet hallani, tanulni. 


Hogyan állítsak határokat, korlátokat? Hogyan értessem meg, tartassam azt be a gyerekemmel, környezetemmel? Hogyan kommunikáljam vágyaim, szükségleteim? Hogyan értelmezzem a gyerekem viselkedését? Hogy érjem el, hogy hallgasson rám, hallgassunk egymásra? Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ az EMK (Erőszakmentes Kommunikáció) szülőklub Novák Jula, EMK és Gordon-nyelv tréner segítségével, vezetésével. Minden alkalom tulajdonképpen egy nagy beszélgetés tele gondolatébresztő mondatokkal, katarzisokkal, felismerésekkel. Mindennapi helyzeteken keresztül jutunk el a gyermekkor és a nevelés alapvetően más, eredményesebb megközelítéséhez, megértéséhez, mely a jelenlevők gondolkodásában óhatatlanul fordulatokat hoz. Az EMK és Gordoni technikák megismerésével, elsajátításával asszertívebbek lehetünk nem csak a gyermeknevelésben, hanem az élet minden területén. Ha ugyanis  engedjük, hogy ez a másfajta, nyitottabb, alapvetően őszintébb és demokratikusabb megközelítés és működésmód átszűrődjön a gondolkodásunkon, viselkedésünk, lelkünkön – rajtunk, akkor alapvető változásokat segít eszközölnünk, és ezek révén kellő önreflexióval komoly lökést kaphat még önismeretünk is. Az EMK érzékenyít, tehermentesít, tisztáz és megnyit.
A szülőklubot mindenkinek ajánlom, aki egy kicsit is nyitott arra, hogy mi zajlik gyermekében; aki szeretne a párkapcsolatában, baráti kapcsolataiban, munkájában, mindennapjaiban hatékonyabban jelen lenni; aki szeretne érteni másokat és meglátni önmagát a különböző helyzetekben; aki szeretne fejlődni vagy aki egyszerűen csak kíváncsi. Ahhoz, hogy el gyere, már mindened megvan. Nem kell ismerj senkit, az ismerettség nem feltétele, hanem kedves hozománya a klubalkalmaknak. Minél előbb csatlakozol, annál többet tudsz profitálni.
Gyere és beszélgessünk együtt, mi ott leszünk és várunk téged és gyermeke(i)det is. :)

Nincsenek megjegyzések: