Saját bloglista

2012. február 9., csütörtök

Kölcsönzési etikett





Általános kölcsönzési feltételek

A Kölcsönzési Etikett-et (továbbiakban KE) még a kölcsönzést megelőzően a Klub vezetője köteles ismertetni a kölcsönözni vágyókkal, érdeklődőkkel!
Minden kölcsönzéskor a Belvárosi Babahordozó Klub (továbbiakban Klub) vezetője és a kölcsönző Kölcsönbérlési szerződést (továbbiakban KSz) köt, melyben pontosítják
- a kölcsönzés tárgyát, tárgyait
- a kölcsönzés kezdési dátumát és lejártát
- a kölcsönzésért a Klubnak fizetett összeget.
Meghosszabbítás esetén azt a KSz bővítményében (Kölcsönbérlési szerződés-hosszabítás) vezetni köteles a Klub vezetője, és ezt a kölcsönző aláírásával ellenigazolja.
A KSz aláírásával a KE-ben foglaltakat a kölcsönző teljes büntetőjogi felelősségének tudatában saját magára nézve kötelező érvényűnek ismeri el.
A KE, ill. KSz megszegése esetén a továbbiakban a BTK ide vonatkozó paragrafusa rendelkezik.
A kölcsönbérléssel befolyó összeget a Klub vezetője a Klub fenntartására, működtetésére és bővítésére fordítja, abból a kölcsönadót részesedés nem illeti.


A hordozóeszköz-kölcsönzés feltételei:
  • Klubunk szeretne segíteni a kezdő és a már gyakorlottabb hordozóknak, hogy megtalálják a számukra legmegfelelőbb hordozóeszközt. Ezért többféle hordozóeszközt is tartunk, melyeket mi magunk, azaz a klubtagok ajánlottunk fel saját "készletünkből": szövött kendőket többféle márkából, rugalmas kendőt, gézkendőt, mei-tait, csatos hordozót, hordozó takarót. Egyelőre nem nagy a választék, de igyekszünk bővíteni. (A hordozóeszközökről külön bejegyzésben találtok leírást.))
  • Hordozóeszközeink a Perinatus Alapítvány székhelyén vannak, ezért mindig ott adjuk át a kiköcsönözni kívánt eszközt. Kérünk Benneteket, hogy legkésőbb a Perinatusos klubnap előtti napon jelezzétek a Klub vezetőjének, Bettinek, (cseke.bernadett@gmail.com vagy a mamamin privát üziben), ha szükségetek van valamelyik eszközre, hogy tudjuk előre, ki-mit szeretne hazavinni.
  • A kölcsönzés díja annyi, amennyit gondolsz, de minimum 200,- /2 hét. Ezt az összeget előre kérjük, illetve ezen felül letéti díjat is, ami hordozóeszközönként változó (a hordozóeszközök értéke alapján szabjuk a letéti díjat, ezt megtalálod az adott hordozó leírásánál). Ez az összeg határidőre és megfelelő állapotban történő visszahozatal esetén teljes összegben visszajár (amennyiben késedelmesen kerül vissza, levonásra kerül belőle az aktuális kölcsönzési díjon felül plusz 500 Ft késedelmi díj)
  • A kikölcsönzött hordozóra nagyon vigyázzatok! Aki elviszi, olyan állapotban köteles visszaszolgáltatni az eszközt, ahogy azt átvette: sértetlenül, épen, tisztán. Amennyiben a kölcsönzött hordozóeszközben kár esett, a kár mértékének megfelelő nagyságú kártérítés terheli a kölcsönzőt, ami a hordozó tulajdonosát illeti! Ennek mértékének meghatározásában szükség esetén független (a hordozóeszközzel kapcsolatban nem érintett, egyik félhez sem közelebb álló) klubtag segítségét kérhetik, akinek személyét a Klub vezetője határozza meg. Ha a kölcsönzött eszköz használhatatlanná válik, a hordozó új példányának árát köteles a kölcsönző visszatéríteni a tulajdonosnak a kölcsönzéstől számított két hónapon belül!
  • Kérünk benneteket, NE mossátok ki a hordozókat, csak ha úgy ítélitek meg, hogy ez elkerülhetetlen, mert máshogy nem tudnátok a tisztaságra vonatkozó feltételnek eleget tenni. Ez esetben, mivel ezek érzékeny eszközök, nem mindegy hogyan és mivel mossuk őket, a mosási eljárást mindenképpen beszéljétek meg a hordozó tulajdonosával, vagy a Klub vezetőjével!
  • Ha már legalább egyszer eljöttél a Klubba, akkor kölcsönözhetsz tőlünk eszközt. 
  • Egy ember egyszerre egy hordozóeszközt bérelhet ki, melyről átvételi elismervényt állítunk ki.
  • A kölcsönzés egyszer meghosszabbítható, ha éppen senki nem vár az adott hordozóra. Ha nagy az igény egy hordozóeszközre, várólistát készít és vezet a Klub, hogy így biztosítsa, hogy igazságos ütemben mindenkihez eljuthasson az adott hordozó.
  • Ha valamiért nem tudod visszahozni a kölcsönzés lejáratkor a hordozóeszközt, kérlek, értesítsd a Klub szervezőjét, Bettit e-mailen (belvarosibabahorozoklub@gmail.com cseke.bernadett@gmail.com)!


A mosható pelenka kölcsönzési feltételei:
  • Klubunk szeretne segíteni a kezdő és a már gyakorlottabb anyukáknak, hogy megtalálják a számukra és gyermekük számára legmegfelelőbb mosható pelenkát. Ezért többféle mosható pelenkát is tartunk, melyeket mi magunk, azaz a klubtagok ajánlottunk fel saját "készletünkből": AIO és AI2 pelenkák, különböző betétek, valamint pelenkakülsők. Egyelőre nem nagy a választék, de igyekszünk bővíteni. (A mosható pelenkákról leírást külön bejegyzésben találtok)
  • A kölcsönzés díja annyi, amennyit gondolsz, de minimum 200,- /2 hét. Ezt az összeget előre kérjük, illetve ezen felül letéti díjat is, ami pelusonként változó (a pelus értéke alapján szabjuk a letéti díjat, ezt megtalálod az adott pelus leírásánál). Ez az összeg határidőre és megfelelő állapotban történő visszahozatal esetén teljes összegben visszajár (amennyiben késedelmesen kerül vissza, levonásra kerül belőle az aktuális kölcsönzési díjon felül plusz 500 Ft késedelmi díj)
  • A kikölcsönzött pelenkákra nagyon vigyázzatok! Aki elviszi, olyan állapotban köteles visszaszolgáltatni az eszközt, ahogy azt átvette: sértetlenül, épen, tisztán. Kérünk benneteket, használat után mossátok  ki a pelenkákat (40°C, alacsony szappantartalmú mosószer, speciális öblítőszer). Ha tudjátok, fertőtlenítsétek is őket, de a Klub vállalja, hogy gondoskodik erről. Mindezt csak akkor tegyétek, ha van megfelelő eszközötök erre, mert ezek érzékeny eszközök, nem mindegy hogyan és mivel mossuk őket! Ha kérdés merül fel ezzel kapcsolatosan, vegyétek fel a kapcsolatot a Klub vezetőjével, Bettivel (elérhetősége: belvarosibabahorozoklub@gmail.com ; cseke.bernadett@gmail.com). A mosható pelenkák állapotának megőrzése érdekében a Klub szükség esetén papírbetétet biztosít (pelusonként egyet), melyet a pórusok eltömítetlenségének érdekében köteles használni a kölcsönző.
  • Amennyiben a kölcsönzött pelenkában kár esett, a kár mértékének megfelelő nagyságú kártérítés terheli a kölcsönzőt, ami a pelenka tulajdonosát illeti! Ennek mértékének meghatározásában szükség esetén független (a pelenkával kapcsolatosan nem érintett, egyik félhez sem közelebb álló) klubtag segítségét kérhetik, akinek személyét a Klub vezetője határozza meg. Ha a kölcsönzött pelenka használhatatlanná válik, a pelus új példányának árát köteles a kölcsönző visszatéríteni a pelenka tulajdonosának a kölcsönzéstől számított egy hónapon belül!
  • Ha már legalább egyszer eljöttél a Klubba, akkor kölcsönözhetsz tőlünk pelenkát. 
  • Egy ember egyszerre maximum három pelenkát és hozzá járó tartozékokat bérelhet ki, melyről Kölcsönbérlési Szerződést állítunk ki.
  • A kölcsönzés egyszer meghosszabbítható, ha éppen senki nem vár az adott pelenkára. A kölcsönzést pelenkánként kell meghosszabbítani. Ha nagy az igény egy pelenkára, várólistát készít és vezet a Klub, hogy így biztosítsa, hogy igazságos ütemben mindenkihez eljuthasson.
  • Ha valamiért nem tudod visszahozni a kölcsönzés lejáratkor a pelenkát, kérlek, értesítsd a Klub szervezőjét, Bettit e-mailen (belvarosibabahordozoklub@gmail.com) vagy (cseke.bernadett@gmail.com)


Könyvek kölcsönzésének feltételei:
  • Klubunk szeretne segíteni az érdeklődőknek a várandósság gyönyörű 9 hónapjában, a szülés, a csecsemőgondozás során, vagy a gyermekneveléskor felmerülő kérdések terén; valamint a szabadidő hasznos eltöltésében is. Ezért a Klub tagjai saját könyveiket ajánlják fel kölcsönzésre, hogy így is megoszthassák egymással azt a tudást, amit felhalmoztak az évek során. A könyvek listáját megtalálod a Klub blog-ján (http://belvarosibabahordozok.blogspot.com), vagy nyomtatott formában a helyszínen is. Ha egy könyvet szeretnél kölcsönözni, vedd fel a kapcsolatot a Klub vezetőjével, Bettivel (elérhetősége: belvarosibabahorozoklub@gmail.com ; cseke.bernadett@gmail.com)
  • A kölcsönzés díja annyi, amennyit gondolsz, de minimum 200,- /2 hét. Ezt az összeget előre kérjük, illetve ezen felül letéti díjat is, ami 5.000 Ft. Ez az összeg határidőre és megfelelő állapotban történő visszahozatal esetén teljes összegben visszajár (amennyiben késedelmesen kerül vissza, levonásra kerül belőle az aktuális kölcsönzési díjon felül plusz 500 Ft késedelmi díj)
  • A kikölcsönzött könyvre nagyon vigyázzatok! Aki elviszi, olyan állapotban köteles visszaszolgáltatni azt, ahogy átvette: sértetlenül, tisztán, hiánytalanul! Amennyiben a kölcsönzött könyvben valami kár esett, a kár mértékének megfelelő nagyságú kártérítés terheli a kölcsönzőt, mely összeg a könyv tulajdonosát illeti! Ennek mértékének meghatározásában független (a könyvvel kapcsolatosan nem érintett, egyik félhez sem közelebb álló) klubtag segítségét kérhetik szükség esetén, akinek személyét a Klub vezetője határozza meg. Ha a kölcsönzött könyv használhatatlanná válik, a könyv új példányának árát köteles a kölcsönző visszatéríteni a könyv tulajdonosának a kölcsönzéstől számított egy hónapon belül!
  • Ha már legalább egyszer eljöttél a Klubba, akkor kölcsönözhetsz tőlünk könyvet. 
  • Egy ember egyszerre maximum három könyvet kölcsönözhet ki, melyekről átvételi elismervényt állítunk ki.
  • A kölcsönzés egyszer meghosszabbítható, ha éppen senki nem vár az adott könyvre. A kölcsönzést könyvenként kell meghosszabbítani. Ha nagy az igény egy könyvre, várólistát készít és vezet a Klub, hogy így biztosítsa, hogy igazságos ütemben mindenkihez eljuthasson.
  • Ha valamiért nem tudod visszahozni a lejáratkor a könyve(ke)t, kérlek, értesítsd a Klub szervezőjét, Bettit telefonon (20-3347-099) vagy e-mailen (belvarosibabahordozoklub@gmail.com) vagy (cseke.bernadett@gmail.com)!

Nincsenek megjegyzések: